Lösenord

söndag, januari 22, 2017

Dejt med vildsvinslangos och biljard

I fredags vaknade jag upp sprudlande glad och lycklig, för kvällen till ära hade Emil bjudit ut mig på dejt. DEJT. Jag älskar dejter. Dejter är fantastiska. Speciellt med en person jag är så vansinnigt kär i.


Så förutom att blogga/diska/duscha/småplugga så piffade jag till mig och var så pepp.



Vi möttes upp vid Emils jobb och sedan gick vi till restaurangen ät. Jag tyckte mycket om inredningen, atmosfären var avslappnad och bekväm men ändå riktigt stilig.


Nästan lika stilig som herren mittemot. "Hur ska jag se ut egentligen?" frågade han. "Se sådär tankspridd ut, som att du tittar ut i *the abyss*" beskrev jag, och han gestaltade.


"Och så tittar du på mig! ... är du snäll?" tillade jag. 



Efter att ha pratat en stund frågade jag om vi inte kunde börja med desserten. Jag föredrar att börja med desserten, för då är jag säker på att jag inte är för mätt när det väl är dags. Jag vill ju faktiskt äta mest av det godaste..... (Jag är inte dum, inte!).

Vi diskuterade mellan churros med nutella och death by chocolate, och beställde in det senare. Kladdkaka med chokladglass, maränger och krokant. 




MYCKET god, måste jag säga. Emil nämnde att det inte hade varit fel med vaniljglass istället för choklad (så hade den inte blivit lika mäktig), och jag höll nog med. Fast god så in i bomben var den ändå, för hur kan en ha något emot choklad?

Till huvudrätt beställde Emil in gyrosrulle med vildsvin, grönsaker och picklad rödlök, och jag själv tog langos med vildsvin, grönsaker och kebabsås.




Jag som aldrig ätit langos blev helt nipprig över det goda brödet. Det var liksom lite krispigt utanpå men mjukt inuti och så väldigt sött men ändå kryddigt? SÅ GOTT. Hade kunnat skrapa av garneringen och bara ätit brödet, frankt talat.



Och som ni ser var det ett BERG med vildsvinskebab, grönsaker, sallad och sås. Jag lyckades dock skrapa i mig det mesta. #noregrets



Under kvällen hann vi spela två partier fem i rad (han vann båda) och ett parti schack (som jag vann). TÄNK ER. Jag har aldrig vunnit ett parti schack i mitt liv. Kan vara för att jag bara spelat mot min far, och han är en jävel på schack. Och på att aldrig låta någon annan vinna.

När vi smält maten och tackat för oss tog vi en promenad ut i Nyköping. 


Vi skulle till biljardhallen. Där kånkade Emil fram en fåtölj för den ponduspotientiella syns skull.


Jag skrattade och sade "se ut som att du precis ska beordra dödsstraff på någon!".. 
.... "va?"... 
"Men duvet.. Se sådär grym och diktatorisk ut!!!"


För det tyckte jag passade bilden. Endast en vit katt i knäet som han kan smeka saknades.

Sedan spelade vi två partier, varav båda blev väldigt jämnt. (Fast han vann) (fast det kanske jag inte hade behövt skriva?). Under tiden underhöll jag mig med att smygmåla krita på hans kinder medan vi hånglade.

Efter spelet valde vi att gå hem. Det var mörkt, lite kyligt men inte alltför kallt. Under tiden vi gick listade vi tre saker i olika kategorier ("tre saker du aldrig skulle sätta på dig", "tre saker du hoppas aldrig händer dig", "tre saker du är dålig på") och tittade på asfaltsvägen som glittrade i lampskenet framför oss.

Fast sedan blev allt lite pannkaka, för min syster och hennes flickvän skrev att de inte kunde komma på vårt kalas på söndag, så då blev jag jätteledsen, hemmakvällen blev inte helt optimal eftersom stämningen var inte riktigt på topp... Det slutade med att Emil mest fick ligga och krama om mig och trösta mig (mvh känslomongo). Men så kan det gå i livet också, ska ni veta. Jag är tacksam att vi hade en så fin kväll fram till slutet, i alla fall.

7 kommentarer :

  1. Att skrolla neråt i denna lilla dagssaga av bilder är så mysigt. Vilken mysig dejt-night!
    Tack för tipset om "lista tre saker i olika kategorier". Det tänker jag nog testa med V.
    Sen är jag ledsen att din syster med flickvän inte kan komma på ditt kalas idag. Jag önskar dig ett dundrande kalas trots allt <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Aw, tack! Det var det verkligen... Och jag tipsar starkt om det - att ha små pratlekar är alltid underhållande "deltidssysselsättning" medan man promenerar, lagar mat, duschar, kramas... Plus att man lär känna varandra! Rekommenderar även starkt att säga "tre bra saker du gillar med mig" så ni får in relationen lite i det, det blir extra pirrigt och gulligt då <3

      Ja... Det var synd, men jag hade det verkligen kalas *pun intended* trots det! :D

      Radera
  2. Mysig dag ändå! Dejter är ju livet. Och langos!!!! Älskar den här typen av inlägg, lite timme för timme liksom :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. YAY att du uppskattar!! Kul att veta, för då vet jag hur jag kan formatera inlägg i framtiden.. :D Och langos var ju tokgott!

      Radera
  3. Jag håller med Liv om att sådana här inlägg är mysiga! :)

    Och åh, att böja med efterrätten låter briljant ju! Hur brukar servitörerna reagera när ni vill börja med efterätten? Brukar de höja på ögonbrynen åt det? *av ren nyfikenhet*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad bra att du också tycker det! Ska fortsätta i samma stil då :D

      Hahaha, ja, det är väldigt olika. Vissa verkar inte ens höja på ögonbrynen, men de flesta ser lite roade ut och frågar om vi vill ha dubbla skedar (vilket vi såklart alltid accepterar)... Jag tror många tycker det är lite upplyftande att göra på ett annat sätt! Testa nästa gång, vetja! Det är riktigt roligt.

      Radera
  4. Min syster pluggade på KTH och där hade de ibland något som kallades baklängesmiddag som just innebar att man började med efterrätten och åt förrätten sist. Jag fastnade aldrig för det fast det kan bero på att jag inte är så förtjust i efterrätt. Men langos lät ju supergott! Lägger till det på min vill-prova-lista.

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)