Lösenord

tisdag, februari 07, 2017

Gissa vem som just kammade hem ett nytt boulangeriejobb?!

Nu, nu mina fina vänner, ska ni få höra! Tidigt på söndagsmorgonen så pilade jag iväg till boulangeriet som ringt mig dagen innan, för nu var det dags för anställningsintervju. Jag var superpirrig, pepp och lycklig och studsade de korta fem minuterna som det tar att gå till boulangieriet.

Det duggade i Paris, men snart, snart såg jag det upplysta lilla bageriet på hörnet.




Jag traskade in, och fick direkt ett glatt utrop från vem jag fick veta var ägaren. Jag introducerade mig, vi pratade om mitt arbete på PAUL, jag gav henne mina tillgängliga datum och vi pratade lite om butiken. Jag frågade frågor om hur det gick till här, och hon tyckte det var mycket meriterande att jag jobbat i bageri tidigare, men mest av allt - att jag pratar engelksa flytande. Helt plötsligt säger ägaren att "ja, men då kan du ju börja imorgon måndag, klockan 7, och sedan på onsdag klockan 11, så lär vi dig allt!".

Jag gick runt i den lilla butiken (som är mycket mindre än PAUL, med ungefär samma sortiment men mycket mindre) och tittade på produkterna.



Det ser himla lockade ut, visst?



Sedan frågade ägaren om jag inte ville komma in bakom disken och se lite hur de arbetar. Det ville jag givetvis, och började fråga om allt från vilket bröd som såldes uppskivat/som helhet, hur de packeterade bakelser, vilka smörgåsar de sålde samt vad deras olika menyer kostade.




Det kom in ett spanskt par som hade svårt med franskan, och utan att tänka efter tog jag över och började prata engelska med dem. Jag såg hur ena kassörskan samt ägaren tittade på varandra och skrattade, och jag hörde en imponerad kommentar om "Écoute comme elle parle !" (lyssna bara hur hon pratar!) när jag diskuterade smörgåsutvaldet på min rinnande engelska.

Efter en halvtimme eller så hade jag fått se hur de arbetade bakom disken, träffat ena bagaren och ena konditorn, sett på hur en kollega gjorde smörgåsar och småpratat lite med kollegan. Hon uttryckte att det allra viktigaste var min engelska och mitt sprudlande humör, och såg fram emot att träffa mig imorgon.

Jag var överlycklig när jag traskade därifrån. 






BARA PIRRADE OCH SKUTTADE OCH STUDSADE I HELA KROPPEN PÅ MIG.

Klockan 7 bara dagen efter skulle jag påbörja mitt nya bageriejobb - denna gång på ett lite mindre bagerie med färre personal, ett lite mindre sortiment och mer lokala kunder. Dagen därpå kunde jag inte jobba (eftersom det är min födelsedag och jag ska ha födelsedagsfest hos Loïc!!) men dagen därefter skulle jag också få arbeta!

Åh jag är så pepp!!! 

Och inte nog med det - idag fyller jag 25 år!  

22 kommentarer :

  1. Hipp hipp hurra! För jobbet och för de 25 levnadsåren. Vilken härligt boost att de tyckte så bra om dig på bageriet!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Fredrika! Jag blev verkligen kalasglad över att jag gjorde ett så bra intryck.. :D

      Radera
  2. Åh, vad roligt att du fixat jobb och så nära där du bor också! Grattis! Kul att du kunde imponera med din engelska! Hoppas att du kommer trivas!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag har verkligen haft tur och flyt där! Tack för dina fina kommentarer - jag stormtrivs redan med enbart tanken :D

      Radera
  3. Stort grattis på födelsedagen, Emelie!! Hoppas att du får en toppenbra födelsedag. :D

    SvaraRadera
  4. Gaah du är så himla cool Emelie?! Beundrar verkligen att du klarar av allt du tar dig an med en sådan bravur! Och grattis på födelsedagen, hoppas du får en toppenfin dag! Se till att fira ordentligt! <3

    SvaraRadera
  5. Jaaa, stort grattis till jobbet och naturligtvis på 25-årsdagen!!! :D Innebär det att du har haft ditt första arbetspass nu? Är även nyfiken på om engelska är meriterande för att fransmän/fransyskor överlag har sämre engelskakunskaper än i Sverige? Hoppas att du får en fantastisk födelsedag! Skall bli spännande att höra vad du tycker om smaken av alkohol också. :) Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Japp, det har jag, och as we speak är jag mitt inne i mitt andra arbetspass! Så himla roligt.! Och visst är det så - de flesta fransoser kan inte ens prata engelska... Så det faktum att jag pratar flytande, det tycker de är otroligt imponerade!
      Tack förresten, Emma!!

      Radera
  6. Men dubbelgrattis! Hoppas resten av dagen flyter på lika fantastiskt! Joyeux anniversaire! Eller som det heter på mitt favoritspråk: Ich hoffe dir alles gute zum Geburtstag, isst so viele Crepes dass du dich zu Hause rollen musst!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahaha, oui oui, beaucoup des crêpes! (det är vad jag förstod, haha..!)

      Radera
  7. Grattis Emelie!! Så glad för din skull!! <3

    SvaraRadera
  8. GRATTIS på 25-årsdagen OCH till ditt nya jobb!!! :D
    Hoppas att du får en toppen födelsedag men det låter ju verkligen som att dina franska vänner kommer att ge dig en bra dag! :D Många Grattis kramar!

    SvaraRadera
  9. Jäklar vad häftig du är, bra jobbat! Stort grattis på din stora dag. Kram från Småland

    SvaraRadera
  10. Hurra! Grattis till jobb OCH på 25-årsdagen!!!
    Något som är så himla himla härligt med dig är hur entusiastisk du är! Jag hoppas att detta inte missförstås nu, men: eftersom du går en storslagen utbildning kan ett "enklare" jobb som detta tyckas vara mindre spännande, just därför en är överkvalificerad. Dock verkar du genuint glad över att få jobba i bageri och det gör mig så glad, det visar verkligen att ett jobb kan ge så otroligt många olika saker. Jag har jobbat mycket i restaurang och kan ibland sakna det, det är så himla kul med alla roliga kollegor och trevliga gäster! Det här inlägget gjorde mig glad!

    Jag är även nyfiken på det här med födelsedagen och alkohol. Har för mig att du har skrivit om detta tidigare, men har glömt bort hur det var. Var det så att din pappa skulle ge dig något om du höll dig borta från alkohol fram till 25?

    KRAM!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, så rörd du gjorde mig med denna kommentar... TACK Anna!.. Nu gjorde du mig ännu gladare. För visst kan vilket jobb som helst, hur "överkvalificerad" man än är, vara värdefullt. Och jag menar, bara för att jag är terapeut och psykolog betyder inte det att ett bagerijobb är mindre ansträngande eller svårt på sina egna sätt? Jag har slitit som ett djur med att träna på att göra papperspyramider idag, haha!

      Och visst, femtusen kronor var det som jag skulle få..! Inte för att det är pengarna jag gör det, utan mer för att visa att *JAG KAN* ;) Kram!

      Radera
  11. Grattis i efterskott fina Emelie och grattis än en gång till jobbet :)

    SvaraRadera
  12. Grattis till både födelsedag och nytt jobb! :)

    SvaraRadera
  13. Tack för alla dubbelgrattis, mina underbara, underbara kompisar! <333

    SvaraRadera
  14. Massor med grattis till jobbet och på födelsedagen! Hoppas du kommer trivas med dina nya kollegor och kunder och snart bemästrar konsten med papperspyramider (låter rätt knepigt och samtidigt rolig).
    Kram! från Minna

    SvaraRadera
  15. Grattis i efterskott kära Emelie. Vad roligt att det har börjat så bra för dig i Paris. :) jag har nu jätte mycket att läsa för jag har varit borta från din blogg under veckor men jag hoppas att alla dina Paris äventyr under februari har varit lika fina och spännande som denna :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack U!! Vad glad jag blir att höra från dig igen! <3 Och läs ikapp, du har massor att ta igen! :D

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)