Lösenord

fredag, september 15, 2017

Första konferensdagen; spa, trerätters och ett hemligt besök med smågodis

I onsdags fick jag avvika från min nya favoritarbetsplats, och istället åka iväg till ett hotell här i Nyköping. Vi nya psykologer skulle nämligen ha två-dagars-konferens!

Först möttes vi upp vid 9-tiden här, blev bjudna på frukost och fika och slog oss ned i ett av konferensrummen.


Ett långt U-format bord där alla slog sig ned. Jag kände enbart två personer - två av mina kollegor som börjat samtidigt som mig på BUP i Nyköping, men resterande psykologer kom från vårdcentraler i Nyköping, Eskilstuna eller Trosa, BUP i Eskilstuna, Barnavårdscentraler eller andra vårdinstanser.


En sak jag älskar med att vara vuxen och ha konferenser: Det finns ingenting som heter rast. Det heter fika. Alltid i pauserna så är det gratis fika uppställt. Dagen blir alltså såhär:

09:00-09:30 Frukostfika
09:30-10:15 Föreläsning
10:15-10:45 Fika
10:45-11:45 Föreläsning

12-13 Lunch

13-14 Föreläsning
14:30-15:00 Fika
15:00-16:00 Föreläsning

Förstår ni? Älskar fika. Fika är bättre än rast alla dagar i veckan. (mvh drack 6 koppar te och åt oändliga mängder smågodis, frukt och kakor).

Vid lunchen fick jag en avisering om att min nya mobiltelefon ankommit!
Hallelujah, så jag väntat! Hej, min lilla Samsung Galaxy S7 Edge i Gold Platinum.


Efter dagen var slut vid 16 så fick vi tillgång till gym, relax/spa och även våra rum. Först fick jag ett litet kyffe nederst med utsikt över parkeringen, men jag gick och bytte upp mig så jag fick ett tokfint rum på andra våningen som var dubbelt så stort!






Inte illa. Hotellet var fint i stort, men enda nackdelen var att personalen var rätt otillmötesgående och stel... Tänker mig att det är lätt att bli stressad i en hotellmiljö, och att det beror på det. Hur som haver!

Efter en eftermiddag med att ha simtränat och sedan bubblat i bubbelpoolen, så var det klockan 19 dags för middag. Konferensledarna bjöd på trerätters-middag!


Till förrätt var det en körsbärstomat och lite groddar.


Näää, skoja bara. Det hälldes på en kantarellsoppa sekunderna senare. #humor


Huvudrätten slukade jag utan foto - det var en oxkind med rödvinssky, färskpotatis och rotfrukter. Himla god! Medan vi åt satt jag och pratade med två av mina kollegor - en psykolog på vårdcentral i Trosa och en på en Barnavårdscentral i Eskilstuna. Vi pratade om passioner, drömboenden och drivkrafter. Så härligt att sitta och diskutera saker med människor som har lite liknande intressen och tankar kring saker och ting. Desserten hann jag inte äta förrän...

... jag fick ett hemligt besök av min favoritpojke i hela världen. Emil kom, och skulle tillbringa kvällen och natten med mig på hotellet. Ja, varför inte passa på när en väl har möjligheten!?


Så glad att se honom..! Särskilt när han får mig att skratta mitt i kyssarna.


Kvällen till ära bestämde vi oss för att fuska järnet med sockerintaget (som vi vanligtvis låter löpa fritt enbart helger) och åkte och köpte godis! Bland annat lysmelk, ferraribilar, polly och haribo-nappar.


Som vi sedan låg och åt tillsammans och tittade på film. Och jag var fnittrigt glad över att ha smugit in Emil i mitt hotellrum. 


Sängarna var dessutom gudasköna! Vi båda sov som kungligheter (båda tätt ihop på min sida av sängen) och vaknade båda med insikten om att "såhär skön säng ska vi ha i vårt nya bo!".

Emil cyklade till jobbet medan jag låg och snoozade, pillade på mobilen och förberedde mig för hotellfrukost... Men resten av dagen kommer imorgon!

4 kommentarer :

  1. Vilken lyx med trerätters och hotellövernattning! En sak som slog mig, apropå ingenting, är huruvida har ni någon policy kring klädsel på jobbet? Och om ni inte har det, tänker du annorlunda kring klädsel nu, som anställd - att du kanske känner att du vill klä dig "mognare" (obs inte för att du någonsin har sett omogen ut men du förstår!!)? Bara av ren nyfikenhet :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det har vi egentligen inte, vad jag vet. Ingen har sagt någonting om det. Däremot, som du säger, så märker jag att jag känner ett motstånd mot att ha min favorit-hoodie på jobbet, utan snarare klär mig i kofta med knappar. Och att jag blir lite orolig när jag på fredagar har mer smink än vanligt.

      Sedan försökte jag mota bort dessa tankar med att ingen sagt något om policies, och att andra klär sig som de vill. Då försöker jag tänka att jag kan klä mig precis hur jag vill. Men jo, jag försöker ju se mer mogen ut nu, och det har jag blivit medveten om :O Så spännande egentligen, hur en kontext kan förändra hur en vill bli sedd... Har du varit med om något liknande?

      Radera
  2. Låter som en bra dag! Kommer det vara regelbundna utbildningstillfällen med det här gänget under hela PTP-perioden?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja! Runt två gånger i månaden ska vi ha en heldag konferens tillsammans. Ska bli jättekul, och framförallt: nyttigt och viktigt!

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)