Lösenord

fredag, september 29, 2017

Glassrecension: Ben & Jerry's Home Sweet Honey Comb

Nya glassen!!! Äntligen, så som jag väntat sedan jag såg att den kommit ut. Nu var de ändå rätt snabba med att sälja ut den (bara några få veckor!). Vi var snabba på att få provsmaka den!

Ben & Jerry's Home Sweet Honey Comb
Söt gräddglass med honungskaramell, karamellsås och chokladtäckta honungskrisp


Smak: 9/10
Riktigt, riktigt god! Gräddglassen är len med en söt och mjuk smak, som även känns lite frisk i samband med den ännu sötare karamellsåsen. Honungskrispbitarna är precis lagom krispiga, och jag tycker att chokladtäcket runt dem ger ett bra komplement som rundar upp de söta och friska smakerna. Påminner lite om en mindre syrlig variant av Greek Yoghurt Vanilla Honey (som nu verkar utgått?), och kom direkt upp på min topp 3-lista! Hade däremot hoppats på större honungskrispbitar för högre betyg.

Utseende: 5/5
Ser riktigt inbjudande ut med chokladbitarna, partierna med karamellsås och den riktigt lena gräddglassen. Toppbetyg!

Tillgänglighet: 3/5
Svårt att få tag i annat än Hemmakväll innan de släpps till *gemene Nypan-bo*, men nu finns de lite överallt på ICA Maxi, Coop och Hemköp.

Upplevelse: 8/10
Påminner lite om en tröstglass, och jag sade direkt till Emil att "det här är en glass jag kommer vilja tröstäta när jag är sjuk!". Den är precis lagom frisk och söt för att det ska bli en bra balans, och inte heller för extrem i smakerna så att man får nog direkt.


Totalt: 25/30

Vad har ni själva för åsikt om den? Berätta!

8 kommentarer :

  1. Jag som hade tänkt strunta i att prova den men nu vet jag inte om jag kan låta bli, ehehe!

    SvaraRadera
  2. Jag har inte testat den. Men det lät riktigt gott! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då kan jag rekommendera den om du velar någon dag ;)

      Radera
  3. Home Sweet Honey Comb låter spännande men för mig är Honey Wallnut & cream från Haagen Dazs en vinnande koncept. För mig är walnötter och honung den godaste kombinationen som finns :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då har du redan hittat en favorit, alltså! Detta kanske kan bli ett andrahandsval om den första är slut, eftersom jag tror denna är lite liknande ;)

      Radera
  4. Har inte provat denna men den verkar så god! Valnöt- och honungsglassen från Häagen Dazs är en favorit hos mig och den här med B&J verkar ju lite liknande.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, precis det som U skrev här över! Detta kanske kan bli en reserv? ;)

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)