Lösenord

måndag, september 25, 2017

Spendera pengar i Norpan, Pizza Hut och brookies

Lördag lördag lördag! Vi skulle åka till Norrköping för shopping på Ingelsta och middag på Pizza Hut. Efter att ha tillbringat hela förmiddagen i sängen och soffan, ätit START!-müsli med limpsmörgåsar till frukost (barndomsnostalgi) och haft kärleksrus hela morgonen började vi äntligen komma i ordning. Det här var verkligen en sådan morgon, när jag bara var helt uppslukad av honom och inte kunde sluta gosa. Men sen, sedan var jag äntligen redo!


Sedan fick Mr. Duktig för sig att diska, och då tog jag selfies istället. 


Spola framåt en timme eller två, och helt plötsligt hade vi kört till Norpan och spatserade nu klädgångarna fram i diverse klädbutiker. Emil, aka. shoppingnörd, var mycket nöjd. Har jag sagt att han har minst fem gånger så många par skor som jag har? Och typ sjuttioelva tjocktröjor och jackor, varpå han alltid vill köpa fler?


Älskar honom så jävla jävla jävla mycket. Mest gillar jag emellertid att retas.

Själv fick jag också en manisk period inne i HM, och hittade ett par nya byxor, nedan, som kostade 30 kronor. 30 kronor?!?!


Det fick mig så tänd att jag hittade fyra nya tröjor och ett par nya tjocka fleecestrumpbyxor också. Betalade mer än tusen spänn (Exakt 1040 kr) under den shoppingturen, och vilket är den största summan någonsin jag lagt på kläder på en gång.

Jösses. Jag har så svårt att spendera pengar på saker som inte är ätbart (tycker ofta inte det är värt osv osv)... Emil var mycket stolt. Nedan skådar ni mitt fynd i en nyköpt tygpåse.


Jag var jätteglad över nya kläder. (Som jag bestämt att jag inte får använda förrän vi flyttar till vårt nya bo - då ska jag ha ny garderob. Ny psykolog-garderob!)


Och Emil tycker nästan det är lika kul som jag att jag köpt nya kläder. Om inte roligare. Jag frågade honom lite skämtsamt om han var så taggad på att köpa mig nya kläder för att han tycker jag klär mig fult, men han försökte snällt övertyga mig om att han älskar att se mig unna mig kläder eftersom jag aldrig gör det. Ska vi tro på det?


Själv hittade Emil en ny, svart rock som han blev förälskad i, och så köpte vi tokdyra nya bestick till nya lägenheten. 3600 kronor för gafflar och knivar - för mig är det helt vanskligt..!!!! Men för Emil var det väldigt viktigt, så vi kompromissade och köpte bara ett set för 2000 kronor.

Vad tycker ni är rimligt för en fin servis? Och vad betalade ni?!

Sedan blev vi hungriga och stack till Pizza Hut. Här fick vi en gratis pizza (eftersom Emil vunnit en facebooktävling och fått en gratis rabattkod!) som vi hade pizzadejt med i baksätet på vår mini cooper.


När vi ätit satt vi och blickade tillbaka på våra gamla snapminnen, scrollade facebook, retade varandra (vi hade oerhört retsam och kärleksfull stämning hela dagen) och sedan bilade vi tillbaka hemåt.
Då bestämde vi oss för att baka brownies. Och göra kakdeg. Och sätta dem samman... Till.. Brookies (brownies+cookies)!


Emil gjorde brownies. Sedan gjorde Emil sin kända kakdeg. Sedan slog vi ihop kalaset. 


Inblick i Emils snapstory:


 Vi gjorde iordning varsin tallrik med brookie, vaniljglass och karamellsås, och underverket skådas nedan.


Alltså ÅÅÅÅH så förjädra gott det var!!!! 

Precis så gott som jag hade förväntat mig, och smakerna gick ihop så perfekt..! Synd bara att det var en mättnadsbomb som hette duga, och bara några tuggor in var vi så fyllda på gränsen till illamående.

Men det var det värt, kan jag säga er! (Bästa med brookies: de är godast dagen efter). Vi tittade på den första Hunger Games-filmen i soffan, och sedan somnade vi inte förrän efter klockan 02. Lördagsnöjen!

30 kommentarer :

  1. Alltså era bakgrejer 😍😍😍

    SvaraRadera
  2. Åååh vilken mysig dag :')
    Så mycket pengar för gafflar å knivar... nu blir man ju nyfiken på hur dom ser ut haha!
    Jag har haft sån tur med husgeråd generellt, har fått mycket av familj/släkt (fina grejer!!)
    Eh kan man få receptet till brookies:en ellerrrrrrr

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, ja, jag får nog ta ett kort och visa er sedan.. Men jag har också varit ås basic och tagit det jag hittat på IKEA, typ.. och jag ska se om Emil kan skriva ut receptet, det vore win!

      Radera
  3. Angående servisen så tänker jag att det delvis beror på vad som ingick i den? Räknar du med tallrikar, skålar, koppar osv? Jag skulle nog personligen kunna lägga en del pengar på något liknande, men är samtidigt väldigt inrednings- och designintresserad så sådant känns väldigt *viktigt* för mig, haha.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, det var bara 6 gafflar och 6 knivar. Resten fick man köpa till om man ville (för en fin slant det med).
      Men då låter du som Emil, han tycker också sådant är viktigt.. :)))

      Radera
    2. Hahaha ok, när du skrev "servis" antog jag att det ingick lite mer än bestick. Då känns det plötsligt liiiite orimligt i förhållande till kostnaden. :D

      Radera
  4. Betalade ingenting för våra bestick, fick mammas gamla hahaha. Betalar desto mer för kakformar och tårtcirklar etc... :D

    SvaraRadera
  5. Jäklar vad gott det sista lät...

    SvaraRadera
  6. Nej men vad kul att han blir glad när du shoppar haha! Det blir nämligen min sambo med eftersom det händer så sällan för mig också hehe, han får nästan tvinga mig att unna mig ibland. Fint av dom ändå ;*

    Jag har köpt mina bestick på inte mindre än.. Gekås! Bästa! Fast jag är lite inne på att vi ska köpa ett "fin-set" att ha till kalas och speciella tillfällen. Vilket märke köpte ni? Vill seee! :D

    Det ser så gott ut när ni bakar :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men awwww.. Det är riktigt fina grabbar, det <3

      Åh, det måste jag kolla upp! Det var dessa vi köpte: https://www.cervera.se/produkt/tuva-bestickset-18-delar

      Radera
  7. Alltså: 1. Brookies 😍 herre vad gott det verkar!!

    Och 2. Åh såg den pizzan på snapchat i helgen och undrade var man kunde köpa den, vad är det o kanterna? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. 1. Jaaa! Det blev en ny favorit, faktiskt!!
      2. Pizza Hut ju! Och det är Cheesy Bites - vi åt dem först när de lanserades i Paris i början av förra året, och ssedan kom de till Sverige. De är alltså kanter som är brödbollar fyllda med ost ;)

      Radera
  8. Jag är nog ganska lik dig när det kommer till pengar. Jag har överhuvudtaget inget problem med att lägga pengar på mat men köper däremot sällan kläder och om jag gör det blir det oftast typ HM. Tror överhuvudtaget inte att jag äger några märkeskläder? Och att jag skulle spendera flera tusen kronor på bestick... alltså det är mer sannolikt att månen ramlar ner på jorden än att jag gör det. Men om det vore viktigt för den jag älskar skulle jag ju säkert kompromissa förstås :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då är vi precis lika där..! och jag fick ju kompromissa som sagt, även fast det sved.. ;) Men vi får se. Synd att JAG inte har någon dyr smak han kan kompromisse med, hahaha..

      Radera
  9. Nu blir jag himla nyfiken på att få se de där besticken. Själv har vi bestick från IKEA. Några väldigt billiga men enligt mig väldigt bra och enkla. De är kanske inte de snyggaste direkt, men de är inte fula heller.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kolla i kommentaren till Petra, där finns länken! Men jag tycker också IKEAs bestick är helt okej. Dessa är visserligen tyngre och finare, men kanske inte flera tusen kronor tyngre och finare... Hahaha!

      Radera
  10. Kärleksrus vilket bra ord. Och att retas gillar jag definitivt för tycker det är ett bra bevis på att det är lite drag i personen:)
    Hm angående bestick tog jag föräldrarnas gamla men har precis fått nya (efter önskemål) i present. Lite snyggare som jag ändå ska ha till vardags för att finbestick som mest ska ligga i en låda tycker jag är slöseri.
    Angående Emil tror jag absolut att han blir glad av att se dig glad. Ni verkar vara sådana fina människor båda två så kan inte tänka mig em annan lösning.
    Åh kul med ny garderob i nya lyan! :)
    //Em

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller helt med dig om det! Retningar är liksom mer självdistans och kärleksfull ofta, med lite självförtroende och umpf!

      Men dessa bestick ska användas till vardag, så tack och lov får de användas! :D Ja, ser fram emot att få plocka fram alla mina nya kläder!

      Radera
  11. Vad gjorde att de bestick var så dyra :O? Var det nån speciell märke eller är de på nått sätt bättre än vanlig bestick? Och förresten - rött klär dig verkligen! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, det var vanliga bestick från Cervera :O Så dyra är de vanligtvis om man köper märkesbestick.... D: OCH TACK!

      Radera
  12. Tycker alltid du har fina kläder på dig men det är alltid roligt med nytt såklart! Kakan såg inte helt fel ut!!

    SvaraRadera
  13. Brookiesarna (hur böjer man ens det ordet??) ser kalasgoda ut! Det bästa är att de ser kladdiga ut också! En torr brownie är nästan lika illa som en sketen vaniljmuffins... Hehe.

    Jag blev typ lite stolt över dig att du handlade så mycket kläder på en gång för en lite större summa, haha! Har ju uppfattat att du inte köper så mycket kläder. Själv köper jag inte kläder ofta, men när det händer, och man är så nöjd och känner sig så snygg i sina nya kläder... Det är en härlig känsla.

    Däremot så gjorde det lite ont i mig när jag läste om bestick för 2000kr hahaha! Men alla är olika och om man själv är nöjd och glad och tycker att det är värt pengarna så är det det! :) Själv köpte jag min lilla servis för typ hundralappen på IKEA och gillar den väldans mycket.

    SvaraRadera
    Svar
    1. EXAKT! Torra muffins är hemska, och en gojsig brownie.. finns det ens något bättre?

      Haha, du med? Söt du är! Men som du säger, jag köper ju ALDRIG kläder... Och nu känner jag mig faktiskt som en ny människa!

      Och att Emil har lite höga ambitioner angående bestick.. Men då får han väl ha det ;)

      Radera
  14. Åh vad kul att köpa nya bestick!! Jag och Fredrik har fortfarande en stor mix av olika men jag skulle jättegärna vilja att vi köpte ett snyggt set! Men det är ju lite dyrt...! (Och OMG vad goda bakverk och mat ni gör tillsammans!!! Speciellt dessa brookies såg ju helt gudomliga ut!

    SvaraRadera
    Svar
    1. VERKLIGEN. Snacka 4000 kronor för nya bestick??? Helt sjukt! Så många Paris-resor!
      Brookiesen rekommenderar jag VARMT, för övrigt! Riktigt maffiga dock, så man behöver inte så mycket.. :'o

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)