Lösenord

söndag, oktober 01, 2017

Bistro Bon och att hitta parkering i Stockholm (ett omöjligt uppdrag!)

I torsdags hade jag och Emil dejtkväll! Vår tradition!
Denna gång var det även en liten speciell dejtkväll, eftersom vi hux flux var tvungna att åka upp till Stockholm och ha visning på min lilla lägenhet, där min nuvarande hyresgäst ska flytta ut (han ska flytta ihop med sin nya tjej). Jag och Emil trotsade eftermiddagsköerna upp mot Stockholm och mötte upp Sigrid utanför lägenheten. Efter lite ostrukturerat kaos så var det kirrat och klart och kontraktet påskrivet. Himla fint att få det gjort, och jag hoppas verkligen Sigrid kommer trivas i min lilla pärla.

Efter kontraktskrivningen rullade jag och Emil in på Södermalm, letade parkering i vad som kändes för evigt så hittade vi tillslut en i närheten av restaurangen vi beslutat oss om. Ett franskt bistro som heter Bistro Bon!


Som är riktigt jäkla classy, om jag får säga det själv.


Bistro Bon är specialiserad på skaldjur och annat gott, men även andra franska rätter eller rätter komponerade med en fransk touch. Dessutom har de en av Stockholms godaste burgare.

Gruyère-gratinerad Waguyburgare med bacon, chilipesto och pommes. (Come to mama!)


Med en tjock, saftig köttpuck, alldeles rosa och gojsig i mitten, perfekt sälta med bacon och osten, mjukt briochebröd och syrlig tomat.

Emil, som först hade varit skeptisk till "225 kronor för en burgare?! Pfft!" var senare den som åt upp hälften av den, då han blev förtjust i min rätt och jag blev förälskad i hans. Han själv tog en dagens rätt, som var långkokt kalvstek med tryffelcrème, bordelaisesås och potatispuré.


Alltså det var så goooott.. Så gott att jag inte kunde sluta le. Det blir så ibland när en får njuta av något som är så kulinariskt fulländat. Bistro Bon är verkligen duktiga på att komponera smaker så att de sjunger i munnen. Kalvsteken bara föll isär, med en söt potatispuré, den syrliga tryffelkrämen och den avrundande såsen. Så perfekt!

Sedan satt vi ett tag och höll varandra i händerna och såg varandra i ögonen. Sådär klassiskt dejt-aktigt. Bara för att vi var så mätta och glada och lyckliga över att både han och jag älskar och prioriterar att gå ut och äta på olika restauranger.


Dessutom kände jag mig sådär härligt lyckligt kär i honom. Svårt att inte göra det när han sitter mittemot med glittrande ögon, ett diskret leende i mungiporna och håller om ens händer med sina egna mycket varmare.

Vi hittade en ljus plats att ta selfies på innan vi hoppade in i bilen och åkte timmen hem på en helt mörk och ensam motorväg. Vi var inte hemma innan klockan 23, och då hade han redan hunnit somna i bilen. Min baby.

14 kommentarer :

  1. Att parkera i Stockholm innerstad är inte lätt. Först kör man runt jättelänge i krypfart utan att hitta några lediga parkeringsplatser och sedan när man äntligen hittar en vågar man typ inte tro på det. Man tänker liksom att det måste vara förbjudet att stå där eftersom ingen annan gör det...
    Skönt att ni hittade en p-plats till sist och den där burgaren ser INTE fel ut!

    SvaraRadera
    Svar
    1. HAHA, precis så kändes det!! Vilken träffsäker beskrivning, Fredrika!

      Radera
  2. Åh det fick mig att längta tbks till Stockholm.. saknar huvudstaden ibland. Tror jag bokar en resa uppåt i landet snart.

    SvaraRadera
  3. Alltså den burgaren... Jag och sambon föredrar att vara hemma framför ute på restaurang och så men vi bestämde oss nyligen för att införa en restaurangdejt i månaden. Så kul att klä upp sig och så också ibland liksom. Bistro Bon kommer vi definitivt besöka i framtiden efter den recensionen 😍

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, har ni gjort det? Det vill jag höra mer om, vad ni går... Har ni några favoritrestauranger nu (även om ni föredrar hemma, som sagt)? ;)

      Radera
    2. Vi har varit ute en gång hittills för att fira vår halvårsdag i september. Då gick vi till Kornhamnstorg No 53. De hade ett paket med tre valfria italienska tapas/minipizzor med efterrätt och ett glas prosecco (går säkert att få alkoholfritt) för 295:- tror jag. Det var jättespännande, nästan allt på menyn var nya smaker för mig. Min favorit var råbiff på rådjur (är en köttbullar och makaroner-tjej egentligen så väldigt otippat) och min sambo älskade deras scampi. Trevlig lokal och väl värt ett besök enligt mig!

      Radera
    3. Wow, det låter ju riktigt bra! Ska jag lägga på minnet :D

      Radera
  4. Åh, så avis på er kärlek! Så fint att läsa om hur ni tindrar för varandra.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men ååh, vad du smittar. Blir så glad när du skriver så <3

      Radera
  5. Fina fina ni! Trivs du bra i nypan? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Just nu mår jag toppen, faktiskt!! Det har ju bara gått en månad men hittills känns det riktigt bra :DDD

      Radera
  6. Åh mysigt, såg ju till och med nästan lite parisiskt ut med uteserveringen sådär!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eller hur?? Men de flätade trästolarna :')))

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)