Lösenord

måndag, oktober 30, 2017

Halloween-fest med Doktor Mugg och Kapten Filling

Lördagen vaknade jag och Emil inte upp förrän 11 (!) trots att vi lagt oss innan midnatt. Snacka om att ta igen sömn. När vi väl tagit oss upp så hade vi flertalet saker på agendan: 1) städa lägenheten, 2) förbereda sängplats till Malin och Oscar, 3) förbereda halloweenkostymer, samt 4) fixa inför halloweenfesten.

Men först - frukost. Scones!


Vi hann precis äta och städa, och sedan skrev Elin och önskade ha hjälp med hårfärgning inför festen. Jag sade inte nej, utan tog bilen för att susa dit. Solen hade redan börjat gå ned (ALLTSÅ SVERIGE LÄGG AV). Men vackert var det!


Väl hos Elin blev det inte bara hårfärgning, utan jag fick även hjälp med min kostym. Elin är nämligen en hejare på att göra "sår". Tillsammans med en gammal tjocktröja från Emil som jag slet sönder, lite sminkkladd och en hårborste, så såg jag ut som nedan.


Elin gjorde två sår på mig - ett på halsen och ett i pannan. Mäktigast var den på halsen.


Alltså. Vad jag nu skulle föreställa - det är lite oklart. Till en början hade jag tänkt mig "dumpad", men det slutade snarare som "påkörd" eller bara rentav "trasig".


När jag kom hem stod Emil och fixade sig för fullt. Han skulle vara narr.


Hux flux så dök Malin och Oscar - mina vänner från Stockholm - upp! Oscar hade en fenomenal halloweenkostym - helt egengjord.
Kolla Doktor Mugg!


Och Malin var - såklart! - Kapten Filling!


Årets charmigaste maskeradpar. Gånger tusen.


Eftersom det var vi som höll i festen så åkte vi i förväg till lokalen och började göra iordning. Preppade kylskåpet med sprit och Pepsi Max, chips och snacks på borden, bord till beer pong och lite annat.


Snart dök resterande gäng upp: Elin, Alma, Robin, Sara och Fredde.


Vi spelade beer pong, kortspel (svälta räv - bästa drinking game jag kommit på!), vissa spelade dart och andra satt bara och halsade direkt ur flaskorna. Eller tog jell-o shots. Vissa blev lulligare än andra. Som vanligt var jag den enda nykteristen. (Voilà en del av truppen, och Emils finurliga panna i hörnet av linsvidden).


Jag och Emil hade kul i alla fall! 


... Eller?


Eftersom jag var den ende nyktra blev jag även utnämnd chaufför (inte mig emot!) och strax innan 23 susade vi in mot nattklubben. Det kända bandet (obs! enbart känt i Nyköping, tydligen, men där JÄVLIGT känt.......) Fru Fortuna spelade på en klubb där de även hade halloween-fest.

Vi stod alldeles för länge i kön, varpå jag tackade gudarna för mitt geniala beslut om mjukisbyxor som halloween-kostym (hade INTE klarat av att stå i kortkort i den kylan). Sedan kom vi in och festen var igång. Som vanligt på krogen (säger jag som varit ute totalt 3 gånger i mitt liv) så splittrades gänget och hela kvällen gick åt att 1) leta efter någon i gänget som försvunnit 2) gå och kissa, 3) ta lite luft, eller 4) bli uppletad av någon i gänget när en själv antingen kissar eller tar luft.

Men några minuter hann vi alla nio festprissar stå tillsammans och dansa järnet på dansgolvet, och det var en riktig upplevelse (med lite hångel med min favorit-narr).  Malin och Oscars kostymer väckte mycket uppmärksamhet på klubben och särskilt Oscar fick ta selfies oavbrutet med imponerade festglada hela kvällen. Malin blev nästan lite stött "Men Kapten Filling då?!" vilket blev ett stående skämt mellan oss under kvällen.

Vid 01:30 hade jag tröttnat för ungefär en kvart sedan (människor runt mig började bli för fulla och jag började bli hes av att skrik-överrösta musiken) och så blev det lite drama (som alltid när alkohol är inblandat - tack och lov var inte jag centrum för dramat).

Vi gick från klubben och jag skjutsade hem Fredde och oss, och väl hemma somnade Malin och Oscar på soffan medan Emil och jag däckade i sängen. Jag längtade efter (icke-)bakispizza innan jag ens somnat.


12 kommentarer :

  1. Tjusiga kostymer! Och vad gullig du lyckas se ut, trots blodiga sår! :D

    SvaraRadera
  2. låter magiskt att gå ut på krogen i mjukisar haha!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, ja, det var ett genialiskt beslut! En får passa på, på halloween ;)

      Radera
  3. Din sminkning var verkligen bra! Hade han som var doktor mugg en riktig (och använd) toasits runt halsen?? Alltså jättebra utklädnad men det om att den ev. suttit på en riktig toalett tidigare... :o

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahaha, han köpte den ju för tillfället, givetvis :P

      Radera
  4. Väldigt snygg sminkning på dig! Och kul idé med doktor Mugg :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, verkligen! Det var en jackpot rent kostymmässigt, och bjöd på massvis med skratt :D

      Radera
  5. Gud vad jag hatar klubbar. Krogar är endå lite bättre för i alla fall i vissa kan man bara sitta och spela spwl som mam lånar och dricka öl (och det är faktiskt jätte kul). Men klubbar? Fy, dit vill jag absolut inte. Det är altid för mycket människor, för hög musik, går inte att andas eller prata med nån. Och det finns allltid nån äcklig gubbe som försöker att ragga på tjejer som är typ 25 år yngre än han själv och fattar inte att ett nej betyder nej. Nej, klubbar är verkligen inget för mig som dessutom gillar inte att dansa. Men jag hoppas att det blev ändå en ganska lyckad kväll trots all drama :)
    /U

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha! Jag är inte heller helt förtjust i varken klubb eller krog, men kan tycka det är kul att haka på mina vänner om de går. och dansa en timme är alltid härligt! Men förstår ju att en som inte uppskattar dans inte heller ser någon attraktion i det ;)

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)