Lösenord

tisdag, oktober 17, 2017

Nya naglar, kattungar och fyra påsar chips

Så kom helgen, med massor av roligheter inplanerat. Emil och jag vaknade upp på lördagen, helt utan alarm (sicken lyx! Det saknar man verkligen varje gång klockan ringer kl. 6 på vardagarna..). Efter lite (eller mycket) morgongos så slet vi oss upp lite innan 11, och satte oss vid frukostbordet.

Det blev en enkel lördagsfrukost med vår nyinköpta müsli med vit och mörk choklad och banan. Müslin var dessutom kalasgod!! Rekommenderas för alla sockergrisar där ute. Smakar som kaksmulor med mjölk. 


Klockan tolv mötte jag upp Elin på stan, och hade dessutom gjort något väldigt spontant och underligt dagarna innan... Nämligen bokat tid för att fixa naglarna..!

Jag har aldrig varit en nagel-tjej förut. Inte bara för att jag på grund av diverse jobb varken kunnat haft långa naglar (siminstruktör = de går av direkt) eller nagellack (bageri = inte tillåtet när man håller på med produkterna). Jag har heller inte haft intresset, utan snarare tyckt att det var lite "fånigt" och "tjejigt" - egenskaper jag inte alls kunnat identifiera mig med.


Slut på bikten. Jag skulle för första gången, på ett galet infall, göra naglarna. Bara för att se vad jag tyckte. 

Och vet ni? När jag kom ut ur salongen med dessa naglar så kände jag mig som en prinsessa.





Jag började med att göra simpla gelnaglar med ombre, men frågade sedan om jag även kunde få en dekoration på vissa naglar. Jösses, vad fint det blev! Jag kunde inte sluta stirra på dem på hela dagen efter detta, måste jag säga. Har ni gjort naglarna någon gång? Har ni bilder?!

Nu var klockan strax efter 13; Elin (som väntat så snällt under hela min behandling!) och jag bestämde oss för att gå till ett café och snacka lite skit. Och fika, fika, fika!


Jag beställde in en kardemummabulle och Elin tog en "crazy cake", som var en sockerkaks-paj-botten med marshmallows och oreos.


Vi satt i några timmar och bara pratade. Ketchup om vad som hänt sedan sist, om hur hennes och Emils vänskap växt fram, om Motala-vistelserna, om relationer, om människor vi inte tål, och om Halloween-festen som jag och Emil ska hålla i.

Efter 15-tiden gick jag över till Emils jobbs parkering och hämtade hem mini:n. 


Så susade jag hem!

Hemma fann jag Emil med hans tre kompisar Jocke, Andreas och Marcus. De satt och spelade Dungeons and Dragons (vilket de gör cirka 1 gång/månaden) och hade precis påbörjat att nytt äventyr. Jag ställde fram några skålar godis och tittade på. Har alltid velat spelat D'n'D. Verkar så spännande.


Kan tillägga att det blev skrattretande tydligt hur svårt det är att göra saker när en har långa naglar. Skriva på mobilen, på datorn, ta av/på sig örhängen eller något så simpelt som att torka sig i arslet?!

Att titta på när andra spelar brädspel kan lätt bli enformigt, och efter drygt 1½ timme så beslutade jag mig istället för att hänga på Elin och Robin hem till Fredde, och hälsa på hans nya kattungar (som han fått hem kvällen innan!).


Och alltså!!! Så himla himla små och så himla himla söta!


Ovan skådar ni Ida, och nedan skådar ni Tintin. De är bror och syster och Fredde kunde inte förmå sig att sära på dem.


De skuttade omkring som små ullmoln över golvet, var så lätta att bära och jamade så ynkligt. En smälte ju av bara åsynen. Speciellt också för att de orkade skutta omkring och busa i ungefär fem minuter, sedan somnade de, sedan busade de, sedan somnade de. Ibland somnade de till och med sittandes, för så trötta blev de av att busa.


Jag, Elin, Robin och Fredde hängde kvar ett tag, åt lite mat och snackade. Sedan sms:ade Emil och sade att han och grabbarna skulle lira lite Halo. "HALO?" sade Fredde. "Jag vill vara med!".

Sagt och gjort! Jag tog med mig Fredde tillbaka hem till oss och så började lirandet. 


Den ynka påsen Wafflecut Sourcream & Onion som Jocke köpte räckte inte långt, men jag, Emil och Fredde erbjöd oss att åka och handla mer. Vi råkade komma ut med mer än vad som var tänkt.


Ooops! Kan dock säga att Grill & Cheddar får 8,5/10, Cheddar-ostbågar med sourcream & onion får 5/10 och Salt & Vinegar får 2/10. Har alltid velat testa salt/vinäger-chips eftersom de är så pass hype:ade, men till min besvikelse gillade jag dem inte alls :((((

I alla fall! Vi åkte hem och moffade och spelade.


Folk började droppa av lite en och en, men inte förrän efter midnatt stack de sista grabbarna hemåt. Då lade jag och Emil oss och skulle somna, för dagen efter... Så hade vi bokat in hotellfrukost!

32 kommentarer :

  1. Man smälter ju för kattungarna 😍😍 Och på tal om naglar: de kan verkligen vara en pain in the ass ibland haha! Jag har fixat mina några gånger det senaste men gör dom alltid ganska korta så att man ska slippa krångel haha. Men sen när det har gått en månad blir jag lite smått galen eftersom de har blivit så "långa" så att det blir svårt att göra saker 😂 Meeen känslan av att ha fina naglar övervinner ju det dåliga haha 😂.
    Tycker ni verkar ha haft en sjukt mysig helg! Häng med härliga vänner, massa goda saker att äta och spelkväll :)) Längtat efter att höra om hotellfrukosten för det är ju få saker som slår hotellfrukost 😏

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahaha, visst?! Hur ofta gör du dem? En gång i månaden? :D Vad brukar du betala då? *ny nagelnörd*

      Och jaaa! Gud, så bra jag fick till det denna gång.. Hotellfrukosten kommer upp imorgon :D

      Radera
    2. Jag brukar göra dom en gång i månaden och då betalar jag 300 för ett nytt set :). Finns så sjukt många nagelsalonger runt om Göteborg och det är riktigt dyrt på vissa ställen :o. Men det billigaste för ett nytt set är 250 vad jag vet, men jag kör på det för 300 för att jag gillar salongen och hon som gör dom haha :)).

      Radera
    3. Wow, vilket bra pris! Jag måste också hitta en sådan guldsalong här i Nypan, känner jag ;)

      Radera
  2. KATTUNGAR!!!!!!! <3<33<3<3<3

    Och har gjort naglar en eller två gånger och nä, verkligen inte min grej. Tycker 1. att jag inte passar i naglar pga har stora händer redan, och naglarna liksom accentuerar dem. Och 2. Det är skitjobbigt. Klart det är en vanesak men efter bara 2 dagar hade jag HUVUDVÄRK pga spände mig och ansträngde mig så mycket för att kunna använda mina händer ordentligt. Plocka upp saker från golvet? HAHA GLÖM DET. Nä,, det är fint på andra, men jag pallar EJjjjjj. :))) sorry för superneggo svar, haha!

    SvaraRadera
    Svar
    1. hahaha, ingen fara! neggo-kommentarer är bra också, jag behöver alla perspektiv! Plus... Det fick mig att skratta :'))))

      Radera
  3. Har aldrig testat att göra naglarna och tror ej heller att det är någon idé, då jag styrketränar så pass mycket att de skulle gå av på direkten. ;)

    Alltså: KATTERNA!!! Så himla gosvänliga! Har du och Emil övervägt att skaffa husdjur någon gång?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Aaah, så pass! Hur ofta styrketränar du? :D

      Mja, vi är båda rätt okej med att inte ha ett husdjur. inte för att vi inte gillar djur, men snarare för att det är så lätt att bli bunden och inte kunna resa iväg någonstans.. :/

      Radera
    2. I snitt 4-5 ggr i veckan kanske! Klättrar dessutom också, vilket inte heller är särskilt kompatibelt med långa, tjusiga naglar, hehe.

      Ah, fattar vad du menar angående den aspekten med husdjur. Det är ju tyvärr lite trixigt emellanåt att hitta någon som kan passa det medan man är borta. För min del (har katt!) har det dock löst sig fint de gånger jag har behövt kattvakt, så tycker att det väger upp mot vad man får tillbaka! :) Mvh Crazy Cat Lady

      Radera
    3. Haha, nä, det lät inte helt optimalt. Det gör ju rätt jävla ont att råka slita av en... (vad jag hört).

      Aww :') Fint att du har det stödet!

      Radera
  4. Man är ju så fördomsfull. Min första tanke var också att du inte var en nageltjej.. men sen funderade jag på vem är eller är inte det egentligen och hon fram till att ens attribut inte behöver definiera en på det sättet. Om man hittar något (nytt) man gillar är det bara att köra. För övrigt är jag en sådan person som gör naglarna. Började som nagelbitare och nu kan jag inte se mig utan. De är mitt vardagslyx och gör mig glad (har oftast någon glittrig färg silver/blå/grön skalan).
    Angående vinäger chipsen kan jag bara hålla med, så otroligt osmakliga!!
    //Em

    SvaraRadera
    Svar
    1. Intressant tankegång. Jag håller verkligen med dig om allt du säger, så bra reflektioner. Och jag skulle gärna se en bild på dina naglar någon gång! :)

      Radera
    2. :)
      Har en privat insta som emellanåt innehåller glimtar på naglarna. Kan skicka någon bild till dig där om du vill (eftersom jag redan följer dig)!? :)
      //Em

      Radera
  5. När är det dags för flytten till er nya lägenhet?

    SvaraRadera
  6. Haha din historia om naglarna var precis som om jag hade skrivit den själv. Tyckte också att det var lite tjejigt och inte alls något som intresserade mig då jag alltid varit väldigt sportig och tyckt att långa naglar bara är ivägen och går av. Dock eftersom jag är utomlands tänkte jag "Why not?" Så jag gjorde mina första gelnaglar för ca en månad sedan och jag blev frälst precis som du! Gjorde även lösögonfransar så jag kände mig så himla piffig när jag gick därifrån haha! Plus att det kändes som välinvisterad egentid att bara få rå om sig själv ett par timmar. Såklart är det bara yta men det fick mig ändå att sträcka på mig några centimeter, vilket jag absolut INTE hade förväntat mig. Jag betalade 150kr för mina och då var det på en riktigt bra salong så jag blev jättenöjd :) Nu har jag tagit bort dem eftersom de växte så mycket men jag vill absolut göra nya igen. Dock är jag lite tveksam till gelnaglar då det verkar slita så mycket på ens egna naglar?? De var typ jättetunna och skrövliga när jag tog bort gelén så jag vill helst att de repar sig och blir starka igen.. Är som sagt nybörjare också så jag vet inte vad som är bra och dåligt och har inte orkat sätta mig in i det heller ;p

    En fråga som jag kom att tänka på efter att ha läst inlägget är om du har någon kontakt med Linnea fortfarande? Du behöver såklart inte svara om det är privat :)

    Hoppas du har en toppendag!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahaha, vad roligt att vi känner igen oss så tydligt i varandras scenarios.. ;)
      Jag håller också på att slukas av det där hålet, det där hålet vi först trodde bara var ytligheter och annat tjafs.. men tji fick vi!

      Akryl är väl ett annat alternativ till gel?

      Nej, jag har ingen kontakt med henne längre. Hon är inte en person jag vill ha i mitt liv, efter hon visade upp en sida av sig själv som jag inte riktigt tolererar som "vän".

      Radera
  7. PS kommentationsfunktionen(?) funkar varje gång nu!! Halleluja!!

    SvaraRadera
  8. Haha, jag har faktiskt tänkt att det verkar lite opraktiskt med så långa naglar (har aldrig själv gjort mina naglar på salong) och här kom bekräftelsen! Men jag antar att riktigt fina flickor inte bajsar ;)

    SvaraRadera
  9. Mums vilken musli...hade passat bra med vaniljglass.

    Är ni sugna på några husdjur?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vilken idé!! Geni! Eller kanske bara kakor med müslibitar i? Mmm!

      Jag skrev ett svar om husdjur till Emma där uppe, kika där! Själv då, är du husdjursgalen?

      Radera
  10. Japp jag är husdjursgalen..har två sibiriska katter. Jag skulle gärna vilja ha fler djur men tiden räcker inte till. En hästdröm kommer jag nog alltid att ha..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Aschdå..! Katterna gör ju en liten del åtminstone, även fast jag förstår att hjärtat helst skulle ha hela huset fullt :')

      Radera
  11. Åh vilka söta kissar! Djurbebisar är alltid så sjukt söta! Varför är det så?!

    Snygga naglar också! Jag målar naglarna rätt ofta, inte lika ofta nu som förr. Har över 200 olika nagellack från när jag hade en period på några år när jag köpte rätt mycket. Men jag har faktiskt aldrig provat att bygga på naglar sådär på salong.

    SvaraRadera
    Svar
    1. haha, tror det är evolutionärt inbyggt. Vi SKA tycka att bebisar är söta för att vilka ta hand om dem så att de överlever ;)

      Åh, intressant..! Har du en favoritnyans?

      Radera
  12. Kattungarna, så söta <3

    Riktigt fina naglar! Jag har gjort naglar på salong en gång, akryl, det var en present. Älskar att måla naglarna och prova olika designer hemma, så tror inte jag kommer göra om det på salong. Inte värt pengarna när jag faktiskt gillar att pyssla med det själv liksom. :) Dessutom hade jag tyvärr lite otur med val av salong. Det blödde och gjorde jätteont! Vissa är oförsiktiga och bryr sig inte om hygien har jag förstått...

    Grill & cheddar chipsen har jag provat, mycket goda! Salt och vinäger är en sån chips smak jag inte riktigt kan bestämma mig för om jag älskar eller hatar. Vet inte om det låter ett dugg logiskt, men så är det iaf, haha!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sant..! Varför lägga ut pengar på det när en får ut så mycket av det på eget pysslande? Oj..!! När blödde det? Under värmelamporna??

      Haha, det tror jag att jag förstår! Däremot gissar jag att du skulle börja älska salt & vinäger om du åt det mer och mer ;)

      Radera
    2. När nagelpersonen filade mina naglar med sin lilla slipmaskin blödde det. Nagelpersonen filade för hand också med en vanlig nagelfil som om det inte fanns någon morgondag, haha!!

      Radera
    3. Ojdå :O Bad de åtminstone om ursäkt eller så??

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)