Lösenord

lördag, november 25, 2017

Vår ett-årsdag

Nu, mina raringar, mina vänner, ska ni få höra om ett av årets bästa dagar. Med stor sannolikhet den bästa. Den 22 november vaknade jag nämligen upp till dagen då jag och Emil varit ihop i ett helt år. Det känns så ofattbart och obegripligt, att tiden gått så fort..! Sedan känns det verkligen inte som ett år heller (kanske för att 7 månader var långdistans?), men i praktiken har det gått två. Jag menar; vi har redan köpt ett bo tillsammans?!

I vilket fall som helst. Jag vaknade upp först, gosade in mig under Emils arm och kramade honom till liv. Sedan satte vi på ett avsnitt av en serie på datorn i sängen medan vi sträckte på oss. Vid 10-tiden började vi bli hungriga, och då satte vi igång att göra en lyxfrukost!


Amerikanska pannkakor med bacon, lönnsirap och banan, såklart!


Att sitta där i vårt nya kök, äta de fluffigaste pannkakorna jag lyckats grädda, hälla på sirap, skåla med gaffeln och säga "Tänk. Nu har vi varit ihop i ett helt år". Det var omöjligt att inte fnittra sådär fånigt och lyckligt som man gör när man är kär.

När vi ätit upp var det presentutdelning. Jag fick först en stor graverad silverram med våra namn, datum och texten "Jag älskar dig till Paris och tillbaka". Sedan fick jag det finaste smycke jag sett; ett guldarmband med pärlor på. Åh, det var så himla, himla fint!


Emil fick en bok av mig; en bok som jag gjort till honom. När han öppnade och läste den blev hans ögon blev helt blanka, och sedan hörde jag hur han snörvlade och att tårarna rymde ned över kinderna på honom. Han ställde sig upp och kramade om mig, andades tungt och nästan skakade i min famn.

Jag fylldes av den där nästan smärtsamt starka känslan av tacksamhet, lycka och kärlek. Ni vet, när det helt enkelt bubblar över och en inte vet vad en ska ta vägen: Min Emil, som jag älskar så mycket, gråter av lycka för någonting som lilla jag har givit honom. Det var nästan överväldigande, och jag kramade honom så hårt jag kunde. Allt jag ville just då var att krama så hårt att jag kunde gå in i hans kropp och få ta en del av hans känslor i min.


Det var en lyckad presentutdelning. Jag kände mig som världens lyckosammaste.

När vi lugnat oss så fixade och trixade vi lite i lägenheten; skruvade i några skruvar, satte upp en whiteboard-tavla, ordnade om i skåpen... Och sedan var klockan 13, och vi tog oss iväg på en roadtrip!

Vi skulle, som bekant, till Himmelsby Gårdshotell och Spa, där vi skulle tillbringa natten. Vi kom dit lagom innan och kunde posera framför i bra bloggmanér.


Vi fick vår rumsnyckel och gick in till vårt rum.


Där hade de dukat upp med frukt, choklad och alkoholfri cider till oss.


Som vi firade och skålade med i sängen, smaskade i oss all choklad och pratade om dagens kommande eskapader.


Först ut på agendan var fiskspa! Vi hade nämligen bokat fiskpedikyr som behandling, eftersom vi aldrig gjort det tidigare. När vi kom dit var vi mycket förväntansfulla och nyfikna.


Emil började med akvariet med de "stora" fiskarna, och jag tog de små. När vi försiktigt sänkte ned foten i vattnet sökte fiskarna upp en på en gång, och började nafsa i huden. Det pirrade, stack och kittlades något så otroligt! Emil satt och kunde inte hålla sig för skratt.


Efter ett tag bytte vi, så att Emil fick de mindre fiskarna som inte kittlade lika mycket. Lika bra, för han är mycket kittligare än vad jag är. Vi satt där en stund och pratade om gamla husdjur vi ägt som barn, och lät fiskarna nafsa våra fötter rena.

En halvtimme senare äntrade vi spa:et. Där fanns det en hel del att prova på! Bland annat fruktdisken med te, juice och infrabastu.


Och bubbelpool!


Kolla sicken snygging som sitter här och spa:ar, huh?


Och jag får VIP-treatment #kär&bortskämd


Efter att ha bubblat omkring en stund i bubbelpoolen ville vi testa på de andra delarna av spa:et. Vi satt och lyssnade på udda, plingande musik inne i den turkiska bastun.


Och sedan gick vi även ut till terrassen och testade på den traditionella bastun, och den varma källan.


Vi enades snabbt om att den varma källan var absolut härligast, och där satt vi länge och myste. Vi hånglade så pass att jag blev öm på huden av hans skägg. Jag säger då det; om man ska vara kär någonstans, då ska man vara det i en varm pool med minusgrader i luften, hånglades, kittlandes och skvättandes. Det kändes som att det bara var han och jag i hela världen.

Vid 18-tiden var vi klara och gick upp för att äta middag. Det var vi, helt ensamma, i den stora matsalen där borden var täckta av vita sidendukar och pråliga vinglas, och där taken garnerats med kristallkronor.


Jag beställde in en plocktallrik med jordärtkockschips, parmaskinka, lagrad ost, oliver, soltorkade tomater och friterad halloumi, samt en sidorätt med bröd.


OCH DEN VAR SÅ FÖRJÄVLA GOD.


Emil beställde en ryggbiff med rostade rotfrukter, sötpotatispommes och barbecuesås. Den var också superb!


Servicen, dessutom! Vilken kalastrevlig, professionell och vänlig personal.

Vi satt där länge, ensamma i matsalen med all mat, åt och pratade om uppväxt och föräldrarelationer. Och om oss, såklart.

När vi ätit upp smög vi ut till den lilla stugan med vårt hotellrum, och där satte vi på en film och plockade fram våra medhavda godispåsar.


Vi åt så spädde på matkomat ytterligare en timme, och det var så himla mysigt att ligga där under ett varmt duntäcke, hålla hand med Emil i ena och mumsa godis med den andra. Vi somnade vid midnatt, och längtade redan efter hotellfrukosten dagen därpå.

23 kommentarer :

  1. Såg ju supermysigt ut! Var ni ensamma på spa:t också?
    //Em

    SvaraRadera
    Svar
    1. I princip! Var två andra damer där men de gick typ precis när vi kom!

      Radera
  2. myyyys! och härligt att ha typ hela stället för er själva! (eller det ser ut så på bilderna iaf haha!)



    SvaraRadera
  3. Men guu vilken fin dag, från morgon till kväll! STOOORT GRATTIS TILL ER <3 <3 <3
    ps. Känns som om ni var helt ensamma på hotellet haha? Sicken lyx!

    SvaraRadera
    Svar
    1. TAAACK! Haha, och ja, vi var i princip ensamma, det var supernice! Bara 12 rum totalt och de flesta verkade tomma just den dagen!

      Radera
  4. Det allra allra bästa med vara kär är de där stunderna när man inser att den andra älskar en tillbaka på samma sätt som man själv älskar. För även om man kan förstå det på ett teoretiskt plan är det bara ibland som man verkligen förstår det fullt ut. 99 % av tiden går man runt och har känslan av att man själv är en ganska vanlig och vardaglig person som är kär i någon som är magisk och underbar. Men plötsligt (som i det ögonblick Emil grät av din bok) fattar man att den andra känner på samma sätt. Det är härligt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så träffsäkert och vackert beskrivet, Fredrika.

      Radera
  5. Så härligt firande! Önskar er många många år av kärlek tillsammans! ( Det är inte orealistiskt, vi har nästa år levt tillsammans i 41 år och kärleken finns fortfarande levande. Bokade igår en resa till Sicilien i vår inför bröllopsdagen och till hösten får det bli Paris ;)
    Grattiskram till er båda!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack teruko! Det låter härligt med en resa ut söderut! :)

      Radera
  6. Men, ni är så fina tillsammans!!! :') Känner verkligen med Emils feels, skulle själv säkert börja snyfta om jag fick något liknande. :') Vilken fin dag ni verkade få tillsammans! ❤

    SvaraRadera
  7. Grattis till er!!! Ni är så söta ihop! <3 <3 jag har även en fråga till dig- vad är det i Emil som gjorde att du började leva med honom monogamt? :)
    //U

    SvaraRadera
    Svar
    1. Aww, tack U!
      Och vill du veta, så skrev jag det snyggt och utförligt här!

      http://sockerskrin.blogspot.se/2016/11/emil-polyamori-och-rubbliga.html

      Radera
    2. Jag visste du skrev om det men jag har glömt hur länge sedan det var. Tack, Emelie :)
      //Urszula

      Radera
  8. Men, vad fint ni hade det! Och fisksås, låter fruktansvärt för mig som är så sjukt kittlig! Men roligt! Älskar också era presenter, boken är ju helt underbar, är den för privat för att få sneekpeaks i?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inte alls! Kika bara i nästa inlägg ;) :D

      Radera
  9. Så fint att få läsa, det låter så otroligt härligt..! Så glad jag blev av att läsa det, ni verkar ha det så mysigt ihop! Och så fin plats att fira ett år tillsammans - ser så drömskt ut! Satt och kände mig lite ledsen och söndags-deppig men så läste jag detta vilket gjorde mig mycket gladare. Och jag dör över din bok..! Blir så nyfiken på vad den innehåller. Så fint. I live for the book. Och jättefint halsband också förstås. Puss på dig <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men, söta Emsi!! <333 Varför ledsen och söndagsdepp? :'*

      Radera
  10. Vilket härligt sätt att fira! Grattis på er ett-årsdag! <3

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)