Lösenord

tisdag, december 12, 2017

En inramad söndag

I söndags var min tanke att få en ordentligt sovmorgon, men tji fick jag, för livet sade att jag skulle vakna och vara pigg vid halv åtta. Så då gick jag upp och slog mig ned i soffan i vardagsrummet (så sjukt att vi har en trea nu, och att en kan gå in i ett annat rum?!?).

Utanför hade det ännu inte blivit dagen.


Men två timmar senare, när Emil lunkade upp ur vår *sjukt sköna* kontinentalsäng och sjönk ned soffan med mig, så hade det blivit dager. Vi tittade på lite serier i soffan.


Ytterligare några timmar senare var solen positionerad på detta vis. Emil och jag åt frukost i soffan med gröt och mina baguetter med leverpastej, ost och skinka. 


Som efterrätt tog vi igen de 7 chokladbitarna vi ännu inte ätit från våra chokladkalendrar.


Men sedan fick vi eld i baken! Nu var det enbart en vecka kvar till inflyttningsfesten, och vi ville få små detaljer klara innan dess. Exempelvis den vackra Paris-tavlan som jag köpt under sommaren - den behövde en ram och upp på väggen.

Vi beslutade oss för att snickra en egen. Så vi åkte och köpte list, och sedan åkte vi till Emils jobb för att såga, spraymåla och snickra ihop allt.


Halvvägs genom sågandet insåg vi att vi lagt brädorna ojämnt. Borden såg inte likadan ut på kortsida som på långsida. Men! Desto mer originiell!, utropade jag. Ingen kommer ha en likadan ram!


Sedan spraymålade vi den så att det stack av färgens lukt i näsborrarna. Lät torka, och snicker-snicker-snicker. Klockan närmade sig 19. Här någonstans började Emil bli riktigt hangry, som inte ätit mer än frukost, chokladkalender och några vingummin.


Och så fort vi kunde (och efter att ha lagat ramen efter att direkt råkat ha sönder den på väg ut till bilen = ännu mer hangry) åkte vi förbi McDonald's så att Emil kunde få lite nuggets i magen. Jag var mycket duktigare, för jag hade minsann säkrat mig med småätning av banan, clementin, yoghurt och pepparkakor.


Sedan slog vi oss ned i soffläge igen, precis som hela förmiddagen, och plockade fram kvällsmålet. 


CHOKLADTOMTE!!! 

Hade peppat inför chokladtomte hela dagen. Det finns någonting som är så fasansfullt nostalgiskt gott med en billig chokladtomte, med choklad av kvalitet som mer smakar socker och mjölk än äkta choklad. Älskar det så jävla mycket. Mmmm!!!

Vad är ert bästa barndomsgodis?

15 kommentarer :

  1. Hmm, vilken bra fråga! Jag var tidigt ute med likörchokladerna i Aladdin faktiskt! Lustigt hur lättmatad jag var med sprit som barn, hehe! Punchparfait var min favoritefterrätt, och jag lärde mig gilla whisky genom whiskytryffel som barn!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahaha, alltså, jag ser dig som liten som en.. liten lastbilschaffis, typ. Tuff och liten och äter likörpraliner. Snusade tidigt. Haha, eller, nu låter jag fördomarna flöda. Men ändå, så sött och lustigt barn du var! :*

      Radera
    2. Haha! Knubbig som få vad jag också, så vi kan spä på fördomarna ytterligare ;) Förresten, vad hade du tyckt om att ses på en fika någon gång när du har vägarna förbi sthlm? Hade varit roligt att få en follow-up efter lång tid, för jag tänker att tiderna har hunnit förändras för oss båda både en och två gånger mellan gångerna vi ses.

      PS! Vill också säga att jag håller med Fredrika om trädfotona! Helcoola! Gillar särskilt det tredje.

      Radera
    3. Haha, men söte!
      Jag hade tokälskat att ha en liten reunion! Kommer du ihåg förra gången, på Jimmys Steakhouse? Åh, det var så trevligt... Synd bara att jag sällan åker förbi Sthlm lite "spontant", utan ofta har jag då planer och annat som måste göras :/

      Radera
  2. Wow vad häftiga fotona på träden är!

    SvaraRadera
  3. Chokladtomte <333 Haha vänta lite, spelar Emil(eller du?) Pokémon go??? Det gör jag fortfarande , så därför köpte jag Pokémonkalendern i år!! Eller tyckte ni bara att den var fin? :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Han spelade mycket förr, nu spelar han mest på Nintendo Switch/3DS. Massa Pokémon. Han är galen i Pokémon, haha :P

      Radera
    2. Haha High five på det! Har funderat på att dra igång mitt gamla Gameboy och leta fram Pokémonspelen till det, men vet inte var de kan finnas. Stor sorg :(((

      Radera
    3. Aww :( Emil hade säkert kunnat låna något ett par GameBoys. Han har alldeles för många konsoler som ligger och skräpar här och var, som han inte förmår sig att slänga/ge bort/sälja :P

      Radera
  4. Åh vilken fråga, den passar mig.. Helt klart är det riktiga kolabönor som dock inte finns längre..snyft för de var himmelskt goda.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, men vad var det för något?? :O Aldrig hört talas om!

      Radera
  5. ÅH, vet inte vem av er som har en Pokémon chokladkalender men jag har en likadan! :D Tvingade min mamma att köpa en åt mig när jag följde med henne & handlade någon dag i November, "barnet (jag) måste ha en Julkalender!" Haha! :D Jag vägrar bryta min chokladkalender tradition som jag haft hela mitt 27-åriga liv. Och jag var såklart tvungen att ha Pokémon kalendern då Pikachu med på den! :D "Rolig" fakta: min Perserkatt heter Pika (uttalas med betoning på i:et), döpt efter Pikachu såklart! Så sött namn på en av världens sötaste katter om jag får säga det själv. :D

    OCH, jag kollade på "Charlie and the Chocolate Factory" filmen igår! <3 Tycker att det är en så mysig film som är perfekt att kolla på under vintern & innan Julen, ser det nästan som en julfilm fast den inte är det & jag brukar kolla på den varje år innan Jul. :D (Hmm, jag kanske borde börja signera mina kommentarer med Malin Wonka så att du vet direkt vilken Malin det är? Haha! Jag har sett att det finns fler som heter Malin som läser/kommenterar men det är nog bara jag som ofta kallar dig för Emelie Wonka :))

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men vilken söööt historia, Malin. Så himla gullig du är. Åhja! Du är min Malin Wonka <33

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)