Lösenord

torsdag, december 14, 2017

Julstämning på BUP

Nu har julstämningen på BUP verkligen kommit igång. Kanske blev det mer påtagligt under denna vinters första snö, som lade sig som ett knastrigt täcke över Nyköping? Mindre roligt för den som har en bil, har jag märkt. Däremot skulle jag byta ut allt frostskrapande i världen mot att stå och vänta på en kall busshållsplats, tappa känseln i tårna och aldrig veta om en kommer i tid eller inte... #minungdomstid


Men även på insidan av BUP spirar julen! Det finns julgranar, julstjärnor, adventsstakar, glitter och andra juldetaljer lite här och var. i Mitt rum, exempelvis, har jag pimpat bordet med pepparkakor och karameller.


Idag har vi dessutom vår årliga julfest! Jag har klätt upp mig så juligt jag kan, med knallröda byxor, vit stickad tröja och polkagrisstänger i byxorna. Och julhumöret på topp!


Jag ser så fram emot julfesten - mycket för att jag varit med och planerat den. Vi ska äta varmrökt lax med potatisgratäng och sås (jag har gjort 2L sås....) och cheesecake, göra ett lite udda luciatåg (med egenskrivna låtar och massa trams) och lagtävlingar, och mingla mingla mingla!

Igår möttes festkommitéen upp och tränade på låtarna vi ska sjunga till luciatåget - alla som handlar om BUP och året som gått, och vi skrattade så vi grät. Exempelvis "Bre en vört, och låt den smaka" (Tänd ett ljus, och låt det brinna), eller "BUP-året som nu har gått här" (We Wish You a Merry Christmas).


Inte nog med det - igår kom vår verksamhetsamordnare in i mitt kontor och gav mig två julklappar! Ett kort där jag kan fritt välja present på en hemsida, och en tokskarp kockkniv!


Min fina kollega Susanne som är sjuksköterska tog även med denna saffransbulle till mig, efter att jag inspirerat henne att återuppta surdegsbaket igen. Tillsammans med en god kopp te i min specialbeställda arbetsmugg!


Alltså LYX?! Är det såhär det är att jobba på BUP under julen, då vill jag bannemig att det ska vara jul hela tiden!

I alla fall. Ikväll blir det julfest med ståhej, sång och roligheter. Det blir min och Emils andra kväll isär sedan inflytten (igår var han och såg på bio med sina kompisar - jag hade myskväll med lussekatter till middag i soffan) och det känns lite udda. Men fint! Men konstigt.

12 kommentarer :

  1. Tycker verkligen att din arbetsplats verkar vara så mysig!

    Vad har du för tankar kring år 2018 förresten? 2017 har ju ändå inneburit en del förändringar för dig (samboskap, psykologexamen, flytt till Nyköping, bil- och lägenhetsköp, börja arbeta etcetera), har du några tankar om vad du vill fylla nästa år med? Några mål/visioner/planer? <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vilken STOR fråga :O Den kan jag nog inte täcka i en kommentar.. Och jag tror jag måste fundera, myyyycket... Kanske blir ett framtida inlägg? :D
      Och själv då, kan du svara på rak arm, kanske? :D

      Radera
    2. Vore kul med ett inlägg om det! Men förstår att det kräver fundering :)

      Under nästa år har jag väl egentligen tre livsstilsförändringar jag vill göra: 1) sluta äta kött och fågel och bara äta fisk/veg (äter typ aldrig fågel och äter kött ungefär två gånger i månaden, så känns inte som en jättestoruppoffring), 2) minska min konsumtion av nyproducerade prylar/kläder (främst för miljöns skull! och för att jag inte tror att konsumtion egentligen gör mig lyckligare) 3) börja simma kanske? Promenerar mycket men har inte tränat så mycket på ett par år pga lite ångestladdat för mig, men vore härligt att börja simma lite lågintensivt åtminstone!

      Men annars vill jag gärna att 2018 ska vara året där jag släpper kraven på mig själv, bryr mig mindre om vad andra tänker, vågar prova nya saker, gör sådant som faller mig in för stunden. Vill vara mer i naturen också. Naturen är bra <3

      Radera
    3. Wow! Vilka fina och uppnåeliga mål du har. Bra jobbat..! Det svåra blir väl det sista.. Att sluta bry sig och att släppa kraven. Sådant är jäkligt knepigt faktiskt. Men naturen, åh! Kör på det! <3

      Radera
  2. Vad är det som gör att det känns udda/konstigt att vara isär under en kväll, tror du? Eller var det myskväll med lussekatter som var det konstiga? ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Att vara isär... Myskväll med lussekatter kan aldrig vara konstigt! ;)

      Radera
  3. Jag känner igen mig på att det känns konstigt att vara själv i nya boendet. Min sambo reser en massa i sitt jobb och andra veckan vi bodde i vårat hus var han iväg 3 nätter. Det var lite läskigt faktiskt att vara själv i ett hus när det blev mörkt ute. Men nu tycker jag det är rätt härligt när han är iväg och hittar på saker. Jag kan göra vad jag vill och äta vad jag vill utan att ta hänsyn till honom (kan jag ju visserligen annars också men det är ändå skillnad). Sedan vet jag att när han kommer hem är det till mig han kommer. Vårat hus är bådas hemma nu! På riktigt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, jag förstår PRECIS vad du menar. Så har det varit för mig med tidigare relationer med.. Men nu med Emil ar vi bara bott tillsammans i några månader, och aldrig varit isär, så i början är det ju en omställning.. ;)

      Radera
  4. Vilken kreativ utstyrsel du finurlat fram! Jag tycker snön lyser upp så vackert. Här i Göteborg regnade den bort häromdagen, men idag vaknade jag till ett tunt litet täcke igen. Så mysigt! Trevlig helg på er <3 (Btw, såg du avslutningen på Wahlgrens värld igår?)

    SvaraRadera
    Svar
    1. KLART JAG GJORDE. Så synd att det är slut nu :'((((

      Radera
  5. Haha, vad fint med polkagrisar i byxorna! Och så himla praktiskt också ifall man får ett blodsockerfall, bara hugga in på sin egen utstyrsel.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahaha, precis! Väldigt smart. Gjorde ett par barn mycket avundsjuka också ;)

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)