Lösenord

söndag, december 10, 2017

Vika deg på jobbet

Hallå där! I fredags när jag stod och gjorde videobloggen vid mitt skrivbord var inte det det enda udda jag gjorde den dagen. Eftersom att jag råkat sätta min deg för sent beslutade jag att ta med degen till jobbet, och vika den på plats. Ni förstår - surdegsbröd ska helst vikas en gång i timmen i några timmar, för att sedan bakas ut och gräddas. Det är tur att jag jobbade i timmesblock!

Kollegorna skrattade och det pratades runt, och alla tyckte att det var ett muntert och lustigt sätt att bedriva arbetsfredagen. Med att vika en deg.


Degen, den tog sig. Sakta med säkert.....


Så kan vi hoppa delen när jag provgräddade en fralla så att mjölet på bakplåtspappret brändes vid och det luktade eldsvåda på hela mottagningen. Bokstavligt talat. (Jag fick stå med öppna fönster och fläkten på full fräs och fläkta med armarna i hela personalköket i panik för att brandlarmet skulle gå igång).

Men! Vi snabbspolar till slutet istället, tycker jag! När jag tog med mig baguetterna hem och gräddade ut dem till kvällens fredagsmiddag.


Vilken bestod av raclette med nybakt bröd, charkuterier och (något försenad) stekt potatis. 


Alltså så så så så gott! Smält ost. Nybakt bröd. Smör. Alltså livet?!?!

Och få sitta och smaska vid vårt nya matsalsbord, med Emil, mumsa och hålla hand.
Sedan smög vi över några meter och försatte oss i soffläge, medan vi tittade på veckans Wahlgrens Värld och kommenterade ljudligt programmets pinsamheter.

8 kommentarer :

  1. Bröd är livets bästa! Helt klart värt både tid, kärlek och brandlarmsrisk! Solklart att bröd ska ätas med smör, helst Bregott, min dröm är att man ska kunna köpa Bregott samt lösgodis i Israel haha. Brukar ganska ofta drömma att någon öppnar en svensk livsmedelsaffär i tel aviv, mina bästa drömmar! Men så besviken när jag vaknar...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, mawwww. Gud, vilka söta och härliga tankar! Jag skall också drömma om en sådan butik för dig! Tänk livet utan lösgodis?!

      Radera
  2. Underbart att du tog med degen till jobbet!
    Maten och hänget i soffan lät som ett utmärkt sätt att avsluta veckan på :)
    //Em

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, ja, verkligen! Man får vara lite kreativ och vågad ibland ;)

      Radera
  3. Hahaha din brödgalning :’D Tur att brandlarmet inte gick igång i alla fall! Gott ser det ut att ha blivit :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det blev det, med råge! Supergott! Har du satt igång brandlarmet någon gång?

      Radera
  4. Det har jag faktiskt, men då var jag ensam hemma och kunde snabbt stänga av det. Värsta var dock på min typ andra dejt här i livet... vi tog först en promenad, gick och handlade ingredienser till bullbak och tog oss sen hem till honom. Så hade han tydligen haft ljus tända när vi var ute.. och en av ljuslyktorna hade på något sätt spruckit så det låg glassplitter på hela bordet och brandlarmet var i full gång! Vet inte hur länge det hade varit i gång innan vi kom in men antagligen inte superlänge i och med att han bodde i studentkorridor och folk borde ha märkt det ganska direkt. Hahah men ändå, stackars snubben skämdes SÅ mycket :)))

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahahaha! Men, vilken rolig historia! Tack och lov att det var hans och inte du, så att du inte behövde skämmas ;)))

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)